Kända samlare

Hela Hollywood samlar

Vad vore Hollywood utan sina begåvade men ofta excentriska stjärnor? Hur mycket allmänheten än driver med och fnyser åt deras öden och äventyr är det ett faktum att filmstjärnornas olika personligheter både underhåller och förfasar. När det gäller samlande är naturligtvis dessa stora namn djupt engagerade, men till skillnad från “vanliga” samlare handlar det i deras fall ofta om lätt bisarra eller till och med morbida samlingar.

Knivar, spel och porslinsdockor

En av Hollywoods största och mest omtalade skådespelerskor är amerikanskan Angelina Jolie, vars exotiska utseende och mystiska personlighet ofta gett stoff åt skvallerpressen. Att hennes passion för renässansknivar lett till en stor samling förvånar därför kanske inte speciellt mycket, och hon har visat sin talang att hantera dem både under Tv-intervjuer och som actionhjältinnan Lara Croft. En annan känd skådespelare som delar Jolies intresse är Nicholas Cage som spenderat tusentals dollar på knivar som är ovanliga eller särskilt vackra.

Demi Moore är även hon en stor samlare men av den något snällare men ändå lite märkligare modellen då hennes intresse ligger i porslinsdockor. Ännu mer bisarrt är att den påbörjades av hennes exman Bruce Willis, som ska ha gett Moore den allra första dockan. Idag värderas Moores samling till flera miljoner dollar, och hon har över 3000 dockor. Johnny Depp är ytterligare en Hollywoodstjärna som är lika känd för sin personliga stil som sin begåvning, men det kan ändå komma som en överraskning att även han samlar på dockor. I det här fallet handlar det inte om porslinsvarianten utan Barbies!

Att Quentin Tarantino gillar gamla spel är ett faktum som passar hans excentriska och lite lekfulla personlighet, och han ska enligt egen utsago ha en särskild förkärlek för spel som är baserade på TV-serier och film. Tarantino skaffar dem dock inte för att sitta i någon glasmonter i vardagsrummet utan har dem framme och spelar dem gärna på sin fritid.

Kommentarer inaktiverade för Hela Hollywood samlar
ashe