Olika sorters samlingar

Samla på gamla cyklar

Det är i dag väldigt vanligt att man samlar på olika saker. Det kan vara allt från frimärken till bilar eller kanske leksaker. Men det finns också personer som samlar på gamla cyklar! Det är något speciellt med de gamla cyklarna. De har en traditionell design och håller ofta för en hel del. Men var hittar man de gamla cyklarna och hur tar man hand om dem?

Reparera och restaurera

Gamla cyklar finns i alla möjliga skick. En del av dem är så väl omhändertagna att man inte behöver göra särskilt mycket med dem. Andra är rejält rostiga, de kan sakna delar och mycket annat. En sak som man i regel behöver byta på gamla cyklar är deras däck. Hos Tooorch finns allt man behöver för att få cykeln i toppskick. Du kan få tag i både däck, fälgar, bromsar och en hel del annat till bra priser.

Var hittar man gamla cyklar?

Gamla cyklar går i regel att hitta på loppisar, second hand-butiker och på liknande platser. Ibland ordnas också auktioner där dödsbon och inlämnat gods ingår. Även där kan det finnas cyklar. I gamla cykelrum kan det också finnas cyklar som ingen äger. Man får dock inte bara ta dem, utan då måste man gå andra vägar för att få tag i cykeln.

Vad kostar samlandet?

Att samla på gamla cyklar behöver inte vara dyrt. Man kan köpa dem för några hundralappar, och sedan kan man själv avgöra hur mycket pengar man vill lägga på reparation, restaurering och design. Hur mycket pengar man vill lägga på sin samling är helt individuellt. Man kan helt och hållet anpassa sig efter den egna budgeten.

Förvara samlingen

Att samla på gamla cyklar kräver en del utrymme. Det är inget man kan samla i ett album likt frimärken. Har man en egen lada, ett garage eller liknande får man plats med en del, men alla har inte sådan tur.

Kommentarer inaktiverade för Samla på gamla cyklar
ashe