Olika sorters samlingar

Exponera din samling på kontoret

Att samla på något är roligt och givande i sig. Men ibland vill man också visa upp sin samling, låta andra människor få glädje av den. Att ta med sig delar av den till kontoret och ha den där är både ett sätt att dela med sig av den, men också ett sätt att själv få ett ökat värde av det man samlat. I en större samling tenderar delarna till att försvinna i helheten. Genom att noga välja ut enstaka föremål att ta med till din arbetsplats så kan du njuta mer detaljerat av just de föremålen och verkligen låta dem stå ut för sig själva.

Personifiera kontorshotellet

I en tid när coworking och kontorshotell blir allt vanligare, kolla till exempel in helio.se som är en stor aktör på marknaden, så ökar också behovet av att sätta en personlig touch på den arbetsplats man har just nu. Packa ner en del av din samling och ta med på morgonen och placera den på ditt skrivbord för dagen. Det kommer genast kännas mer som hemma och som DIN arbetsplats. Om ni ofta tar in externa gäster, kunder eller besökare, till ett delat mötesrum kan din samling fylla en dubbel funktion. Istället för att kunderna ska komma till en anonym yta kan du bidra med en centerpiece ur din samling som kan bli en isbrytare ni kan prata om. Kanske visar det sig också att någon i det sällskap du tar emot samlar på något likartat.

Hur ska man tänka

Om du börjar ta med dig delar av din samling till kontoret bör du tänka som en kurator som samordnar en utställning. Vilken yta har du att jobba med och vad passar där? Eftersom allt behöver vara mobilt har du givetvis en tydlig begränsning där. Du kan inte ta med dig de stora tavlorna. Men små statyer, en del av din frimärkssamling eller viss fotokonst kan funka. Eftersom du kommer placera dina saker i en offentlig miljö kan det vara en god idé att låta de dyraste delarna av din samling vara kvar hemma om du inte har ett låsbart eget kontor. Ta inte heller med något som kan väcka anstöt. En samling erotiska fotografier har sin plats, men den platsen är inte på en arbetsplats.

Kommentarer inaktiverade för Exponera din samling på kontoret
ashe