Olika sorters samlingar

Frigör tid till ditt samlande

För många samlare upptar deras hobby väldigt mycket tid, oavsett vad de samlar på: konst, möbler, dockor, vinylskivor. Det handlar om att man behöver leta efter saker att komplettera sin samling med. I butiker, hos auktionshus, på loppmarknader eller online. Det gäller alltså att hitta strategier för att frigöra tid till samlandet utan att inkräkta på jobb eller familjeliv.

Smarta tips

Ett sätt att få mer tid är att utnyttja RUT-bidraget. Då kan du för en rimlig peng se till så att någon annan städar din lägenhet eller ditt hus. Det sparar mycket tid. På samma sätt kan du köpa färdiga matkassar för att slippa lägga tid på att planera veckans måltider.

Om du är med i styrelsen i din bostadsrättsförening så är ett annat bra tips att hyra in så mycket hjälp som möjligt för att avlasta dig. Köp in ekonomisk förvaltning så kan du fokusera på det du tycker är kul. Det vill säga samlandet.

Ett av de bästa sätten att spara tid på är faktiskt att planera. Genom att göra tydliga listor över vad du måste göra under en dag eller en vecka kan du dels effektivisera, och dels se till att utnyttja luckor i schemat. Om du dessutom för bok över vad du faktiskt gör under en dag så kan du med stor sannolikhet hitta saker att rationalisera bort.

En annan sak som sparar tid är att sova ordentligt. Det kanske låter motsägelsefullt, men om du får dina sju till åtta timmars sömn per natt så kommer du vara piggare och kunna utnyttja dagen mer effektivt. Lägg bort mobilen i god tid innan läggdags för att säkerställa god sömn. Gå sedan upp när klockan ringer istället för att snooza bort värdefull tid.

Kommentarer inaktiverade för Frigör tid till ditt samlande
ashe