Olika sorters samlingar

Boksamlare

Det finns boksamlare i alla möjliga former och format. Bokälskare har funnits i alla tider och en hel del människor väljer att samla sina favoritböcker i en eller flera bokhyllor hemma. Vad skiljer en bokälskare från en boksamlare? Läs mer här.

Specifika böcker

Bokälskaren har sina favoriter och de tiltar som läses om och om igen hamnar förmodligen i det egna hemmet, även om biblioteket är en plats som gärna besöks frekvent. Böcker läses med andra ord ofta och gärna. Boksamlaren älskar också böcker, men har en agenda. Det handlar om ett medvetet samlande av specifika böcker som uppfyller på förhand uppställda kriterier. En del samlare kombinerar sitt samlande med en affärsidé och öppnar ett antikvariat. Drömmer du om att öppna en egen bokhandel kan du vända dig till Qred.com där du hittar förmånliga företagslån utan bindningstid och dolda kostnader. Oavsett om du är bokälskare, boksamlare eller både och uppskattas böcker av de allra flesta. Böcker brukar också toppa önskelistorna när julen närmar sig. Trots e-böckernas stigande popularitet är en fysisk bok att hålla i handen fortfarande ett svårslaget äventyr.

Tema och skick

För en boksamlare är inte bara relationen till boken viktig utan även utgåva och skick avgör om boken hamnar i samlingen eller inte. Författaren och verket är dock också viktigt och inte sällan samlas böckerna efter genre och litterär kanon. Att äga ett klassiskt verk i gott skick är ofta populärt. Böckerna samlas in från olika fysiska antikvariat, men också online där handel med begagnade böcker blomstrar. Antikvariska böcker av god kvalitet av en känd författare kan vara värda en rejäl slant för den rätta köparen som gärna vill ha den i sin samling.

Kommentarer inaktiverade för Boksamlare
ashe