Olika sorters samlingar

Ordna ett rum till din samling

Många som samlar på saker kan säkert känna igen sig i att det blir en hel del saker som tar plats. För att du ska slippa skära ner på din samling som du kämpat för kan det vara en bra idé att ordna ett eget rum för din samling. På så sätt har du allt samlat på ett och samma ställe och din samling får det utrymme den förtjänar. I det här inlägget får du några tips på hur du kan gå tillväga för att ordna ett eget rum till din samling.

Hitta ett rum

Att hitta ett rum är kanske inte alltid det enklaste, särskilt om de rum du redan har är fyllda med annat. Men om du har möjligheten att städa ur ett av rummen och göra om det till ditt samlarrum kan det vara värt det. Förutom att du kan ha ett rum i hemmet kan du också ha ett rum i källaren, garaget eller i ett rum i ditt uthus.

Renovera

När du har hittat ett bra rum där du kan ha din samling kan det ibland krävas lite renovering. Oftast krävs det inte särskilt mycket för att ett rum ska kännas fräschare. Det kan räcka med att du målar om för att rummet ska bli mer trivsamt. Men att måla om själv är inte lika enkelt som man tror och om du har möjlighet kan du anlita en målare. För att hitta en målare öppnar du din sökmotor och söker efter målare + Södermalm om du bor på Södermalm.

Inredning

Nu har vi kommit till den roligare biten av att ordna ett eget rum till din samling: inredningen. Det finns massor av bra inredning du kan köpa för att ge din samling det utrymme som behövs. Det finns till exempel bra och rejäla hyllor som du kan sätta upp i det nya rummet där du kan förvara din samling. Beroende på vad du samlar på för något kan du låta din samling stå på display i hyllorna, eller så kan du välja att köpa hem lådor som du kan förvara din samling i. En av de största fördelarna med att ha ett eget rum till sin samling är att samlingen får synas och rummet i sig kan fungera lite som ett museum. När du har gäster kan du enkelt öppna dörren till rummet och låta dina gäster beundra din samling.

En annan sorts inredning som du ska investera i om du vill att din samling ska synas bra är belysning. Det finns en hel del varianter på lampor som lyser upp din samling på rätt sätt.

Möbler

Sist men inte minst så finns det en hel del möbler som kan vara bra att ha i ditt nya samlingsrum. Om du till exempel samlar på byggmodeller är det vanligt att man bygger dessa modeller själv. Då sitter man vid ett bord och därför kan det vara en bra idé att köpa ett bra bord och en bekväm stol som du kan ha i rummet.

Kommentarer inaktiverade för Ordna ett rum till din samling
ashe