Olika sorters samlingar

Skapa hemsida för din samling

Att kunna dela med sig av sin samling är för många en stor del av själva samlandet. Vi tipsade nyligen om sätt att visa upp sin samling på kontoret och samtidigt skapa en trevligare arbetsplats (såvida du inte samlar på gamla cyklar). Ett nästa steg kan vara att skapa en hemsida där du kan dela bilder och information om dina samlarobjekt. Det är inte så svårt som många tror!

Första stegen till en hemsida

Det finns tusen saker att tänka på när du ska skapa din hemsida – men mycket av dem kan ignoreras genom ett användarvänligt CMS-system som WordPress och en hemsidepartner som kan skapa och hjälpa till med systemet bakom hemsidan. Då är liksom den praktiska delen avklarad och du kan fokusera på det som är kul, nämligen din samling.

En lagom blandning av bilder och information är också något att ha i åtanke när du planerar sajtens struktur. Kanske vill du framhäva något specifikt objekt på startsidan. Kanske vill du diskutera en nyhet eller sociala medier-post som relaterar till ditt samlande. Vad det än kan tänkas vara är det bra att planera en struktur som gör hemsidans design logisk.

Varför WordPress till samlarsidan?

WordPress är ett så kallat Content Management System, vanligtvis förkortat CMS. Det är själva systemet bakom en hemsida för att hantera text, bilder och annat innehåll. Med en specialiserad WordPress-webbyrå som kan anpassa både design och funktion utifrån dina önskemål, kan i princip vem som helst skapa inlägg, lägga upp bilder, diskutera nyheter och annat kul. Det spelar ingen roll hur mycket eller lite tidigare erfarenhet av hemsidor du har.

WordPress var till en början inriktat på bloggar, men har sedan utvecklats till att bli ett av de populäraste publiceringsverktygen för e-handel och andra hemsidor. En av fördelarna som brukar framhävas – förutom att det är gratis och open source – är att både proffs och totala nybörjare kan använda det.

Kommentarer inaktiverade för Skapa hemsida för din samling
ashe