Samlandets historia

Samlande och sociala medier

För den som gillar att samla på saker var det en gång i tiden ganska svårt att hitta nya föremål och liksinnade som delade ens intresse. Man fick resa till när och fjärran, gå på auktioner och bli medlem i föreningar som sammanträffade några gånger om året och på så sätt lyckas komma över värdefulla eller ovanliga exemplar.

Idag är bilden en helt annan, då världen blivit mindre genom nätet, Google och sociala medier och man nuförtiden lättare kan få värdefull information och komma i kontakt med andra samlare. Det finns också ett stort antal hemsidor för samlarföreningar, som till exempel Nordisk Filateli där frimärkssamlare kan mötas, tävla och utbyta kunskap och Mynthuset där man säljer mynt och sedlar av samlarvärde, till exempel jubileumsexemplar eller pengar som inte längre används på marknaden.

Som samlare kan man också hitta sidor på till exempel Facebook där man inte alltid köper och säljer utan snarare vill visa vad man har eller ställa frågor. Här finns sidor för samlare av äggkoppar, pärlor, Barbiedockor och mynt som är värda 50 cent, förutom de vanligare kollektionerna som frimärken, seriealbum, skivor och konst.

Kommentarer inaktiverade för Samlande och sociala medier
ashe