Olika sorters samlingar

Världens största skivsamlare

Världens största skivsamlare heter Zero Freitas och är en brasiliansk affärsman inom mäklarbranschen som på ett tidigt stadium i livet upptäckte sin kärlek till musik. Det började ganska oskyldigt med att hans vid tio års ålder köpte en singel för sin veckopeng och blev så förtjust i både sången han inköpt och det faktum att han nu ägde en skiva att han sakta med säkert började bygga upp en enorm samling.

Sagda samling är idag den största i världen med hela åtta miljoner LP-skivor och 100.000 CD-skivor, och Freitas arbetar på att göra ett gigantiskt museum för att husera alltihop. Visst handlar det om mani, det erkänner Freitas gärna själv, men också om att han fullkomligen älskar musik och att han fått sin samlargen från modern som även hon gillade att ha en skivkollekton.

Att vara skivsamlare kallas rent vetenskapligt för att vars diskofil och det organiseras årligen mässor där intresserade kan mötas, byta och sälja skivor och skaffa bra information. Den hittills dyraste skivan som någonsin sålts var Ringo Starrs personliga LP av Beatles “The White Album” som år 2015 såldes för 790.000 dollar. Att den gick för ett så högt pris berodde inte enbart på att den tillhört trummisen, utan att den dessutom var den första som trycktes överhuvudtaget.

Kommentarer inaktiverade för Världens största skivsamlare
ashe