Olika sorters samlingar

Fler märkliga samlingar

För en liten tid sedan tog vi i den här bloggen en titt på några av världens märkliga samlingar. Då hamnade fokus mest på rätt äckliga grejer (navelludd, använda tuggummin). Den här gången hamnar fokus mer på samlingar som är udda i det att de består av ting som av de flesta betraktas som otroligt vardagliga och icke anmärkningsvärda. Det mest fascinerande av allt är att av de tre samlingar vi ska titta på i det här inlägget har två av ägarna inte bara lyckats få ihop världens kanske största av sitt slag. De har också lyckats ta vara på sina respektive hobbies såpass väl att de direkt, eller indirekt, tjänar pengar på dem.

Den som samlar på sig tillräckligt mycket saker får till slut platsbrist. I det läget blir det dags att hyra extra förrådsyta. Oavsett om skälet är samlande eller något annat, om du behöver förvaringsyta och bor i Mölndal med omnejd kan du vända dig till Prinsens Lager. De har prisvärda alternativ för förvaring, inga dolda avgifter och alltid med en månads uppsägningstid. Klicka dig till dem om du vill hyra förråd i Mölndal.

Kaffekoppslock i plast
Louise Harpman och Scott Specht äger världens största samling av kaffekoppslock, det vill säga sådana som du får på pappersmuggen när du köper kaffe hos någon kaffekedja. Det märkligaste med det här fallet är kanske inte samlarobjekten i sig. Tänk dig en person, vem som helst, som samlar på någonting konstigt. Vad är det för person du föreställer dig? Förmodligen någon som är lite udda, en outsider av något slag. Harpman och Specht är båda relativt framgångsrika arkitekter. Varför samlar de på kaffekoppslock? De menar att locken symboliserar ett kulturellt skifte i deras hemland USA. Deras samling består i nuläget av drygt 550 plastlock.

Pizzakartonger
Om du någon gång befinner dig i trakterna runt New York och är intresserad av pizzor i allmänhet och pizzakartonger i synnerhet bör du kontakta Scott Wiener. Brooklynbon har en samling bestående av fler än 600 olika pizzakartonger från 42 länder. Än mer anmärkningsvärt är att Wiener lyckats förvandla en märklig hobby till en inkomstkälla. Han har skrivit en bok om pizzakartongs-design och ger guidade turer till olika pizza-relaterade platser i hemstaden. Scott är en inspirationskälla för oss alla!

Dammsugare
Vi ska redan inledningsvis säga att den här samlingen faktiskt innehåller en hel del fina objekt. Jack Copp som äger världens största samling av dammsugare äger versioner av städapparaten som är nästan hundra år gamla. Copp började samla på dammsugare redan som femåring, efter att ha överkommit en fobi mot dem. Samlingen består idag av fler än 120 dammsugare. Det bästa av allt? Även Copp har lyckats få lön knuten till sin hobby. Idag jobbar han av allt att döma i kundtjänsten hos dammsugartillverkaren Dyson.

Kommentarer inaktiverade för Fler märkliga samlingar
ashe