Olika sorters samlingar

Göra nytt av gammalt

Tillhör du de där som älskar att samla på sig saker som bara ligger och skräpar? Du vet väl att det inte är bra att ha för många saker hemma eftersom de bara ligger och samlar damm? Var istället lite kreativ och prova på att tillverka någonting nytt av något gammalt. Du kan till exempel klä om en möbel med gamla klädtrasor eller göra ett lapptäcke av gamla tygbitar. Det är bara din fantasi som sätter gränser.

Klä om favoritfåtöljen

Om du har en favoritfåtölj behöver du inte kasta den bara för att du köper nytt i en modern möbelbutik och är rädd för att det gamla och nya inte kommer matcha varandra. Tänk om, för det är precis tvärtom. Retro och moderna prylar gifter sig utmärkt i det trendiga inrednings-Sverige. Ta istället några gamla kläder och klipp till mönster för att klä om fåtöljen eller bara stolsdynan. Det ger en hipp stil och passar bra till den hypermoderna mattan eller tavlorna på väggen.

Dammiga gamla böcker som tavlor

Släng aldrig böcker, det är en stor synd. Gör tavlor av dem istället för att låta de damma i bokhyllan.

Riv ur fina bilder eller papper med text och rama in dem. Ännu finare om böckerna är så pass gamla att de är bruna och slitan i hörnen.

Kommentarer inaktiverade för Göra nytt av gammalt
ashe