Olika sorters samlingar

Märkligaste samlingarna i världen

Många samlar på olika saker. Till de allra vanligaste sakerna att samla på hör till exempel vinylskivor eller leksaker. Förr i tiden samlade många på mynt eller frimärken. I det här inlägget ska vi titta på betydligt mer annorlunda samlingar. De som äger de här samlingarna har förmodligen inga konferenser eller konvent att åka till. En möjlig teori är att det riktigt säregna samlandet till viss del drivs av iver att hamna i Guinness Rekordbok, men det är en diskussion för ett annat tillfälle.

Papperspåsar är också någonting man kan samla på. Det är dock inte syftet med de tryckta papperspåsar som levereras av Printer.se. För en rimlig kostnad kan de trycka upp papperspåsar för din affärsverksamhet. Till exempel om du driver någon typ av butik eller om du har någon annan typ av företag och vill dela ut giftbags eller liknande. På den här länken kan du köpa papperspåsar med tryck från Printer.se.

Vägkoner

Att samla på vägkoner är inte bara konstigt, det är dessutom en hobby som tar upp väldigt mycket plats. Engelsmannen David Morgan har samlat på vägkoner sedan 1986. Senast någon kollade var hans samling upp i runt 500 vägkoner. Varför samlar han på dem? Han arbetade under 1980-talet hos en av Storbritanniens största tillverkare av vägkoner. Vid ett tillfälle anklagade en konkurrent företaget för att stulit designen från en av deras vägkoner. Morgan kunde förstås inte låta detta bero utan gav sig ut på ett passionerat sökande efter en vägkon som kunde bevisa att designen var äldre än så.

Navelludd

Graham Barker är stolt ägare till den största samlingen av navelludd i världen. Hela 22,1 gram navelludd har han samlat på sig sedan 1984. Det är bara hans eget navelludd. Man kan förstås tycka att det borde varit enkelt för honom att höja ambitionsnivån och komplettera samlingen med andras navelludd. Vem vet vilka höjder han hade kunnat nå då? Men varför slita med en navelluddssamling om det går att få världens största helt på egna meriter.

Tuggade nikotintuggummin

Här har vi en samling som väl får sägas tillhöra samma kategori som navelludd. Något som anses smått äckligt och vars samlare knappast har några årliga konvent för liktänkande att besöka. Barry Chappell äger den största samlingen tuggade nikotintuggummin. Av praktiska skäl har han samlat allihop i en boll som vid senaste uppskattningen vägde runt 80 kg.

Etiketter från vattenflaskor

Om det finns någon slutsats att dra från de märkliga saker vissa människor samlar på så tycks det vara att en del samlar på någonting av den enda anledningen att de vill samla på någonting. Det är i alla fall slutsatsen jag drar av att Lorenzo Pescini har en samling bestående av drygt 8650 etiketter från vattenflaskor. Etiketterna kommer från 185 länder och ungefär 1680 olika vattenkällor.

Kommentarer inaktiverade för Märkligaste samlingarna i världen
ashe