Olika sorters samlingar

Vad är bra att samla på?

Vi alla har våra egenheter, och det kan vara allt från att alltid knyta vänster sko först, äta samma frukost varje dag till att samla på att olika saker. Det finns gott om samlare ute i landet och det kan samlas på verkligen allt. Vanliga saker att samla på kan exempelvis vara frimärken, hockeybilder eller bokmärken. Finns det dock saker som är extra bra att samla på?

Bra saker att samla på

Givetvis finns det bra saker att samla på. Det gäller dock att samla på saker man har plats med. Bra förvaring kan annars hittas med hjälp av material från byggmax som sedan kan byggas ihop till fin förvaring. En annan sak som kan vara bra att tänka på när man samlar är att det som man samlar gärna får öka i värde så man kan göra sig en vinst om man vill sälja det. Några exempel på det kan vara:

  • Mynt och sedlar – det finns många mynt och sedlar som är eftertraktade på marknaden. Man kan få flera tusen kronor för en ovanlig sedel exempelvis.
  • Gamla IKEA-möbler har visat sig ha ett högt andrahandsvärde så man ska vara försiktig med vad man slänger.

Så det kan finnas mycket att vinna genom att samla. Har man inget att samla på så är erfarenhet åtminstone något du samlar på omedvetet.

Kommentarer inaktiverade för Vad är bra att samla på?
ashe